Valikko Sulje

Vantaan VPK:n nuoriso-osasto on toiminut tauotta tähän päivään asti vuodesta 1967.
Osastossa on tällä hetkellä noin 20 nuorta, kaikki iältään 10 – 17 -vuotiaita.
Palokunta haluaa tarjota nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden viettää laadukkaita hetkiä mukavan toiminnan ja kavereiden kanssa.

Harjoitukset

Nuoriso-osaston harjoitukset ovat tiistaisin klo 18 alkaen ja harjoituksiin lähdetään VPK:n toimitiloista. Tiistaisin harjoitellaan kouluttajien johdolla mm. ensiapua, pelastamista, toimintaa onnettomuuksissa ja tulipaloissa, alkusammutusta, hätäilmoituksen tekoa ja ennen kaikkea toimintaa yhdessä muiden nuorten kanssa, sekä paljon muuta.

 

Kilpailutoiminta

Nuoriso-osasto osallistuu vuosittaisin erilaisiin kilpailuihin, joita alueella järjestetään. Kilpailuissa on mukana myös muiden palokuntien jäseniä, joten nuoret pääsevät tutustumaan muihin palokuntanuoriin. Vuosi huipentuu palkintojenjakotilaisuuteen, jossa aktiiviset ja hyvin pärjänneet nuoret palkitaan ja julkistetaan myös vuosikilpailun voittaja, eli Vantaan alueen parhaiten kilpailuissa pärjännyt nuoriso-osasto.

Tavoitteet

Nuoriso-osaston tavoitteena on antaa nuorille taito ja halu toimia
oikein, kun itselle tai lähimmäiselle on tapahtunut onnettomuus,
sekä olla mukana nuorten kasvatuksessa niin, että nuorista kasvaisi vastuuntuntoisia kansalaisia, jotka osaavat ottaa muut huomioon ja toimia ryhmässä.

Keskimäärin kaksi kolmasosaa nuorista jatkaa harrastusta hälytysosastossa, kun täyttävät 18 vuotta. Nuorilla on mahdollisuus osallistua 16 vuoden iässä sammutusmiesharjoittelijoina hälytysosaston harjoituksiin.

Kouluttajat

Nuoriso-osaston kouluttajat ovat perehtyneet nuorten kouluttamiseen ja kasvatukseen erilaisilla kursseilla, lisäksi osalla kouluttajista on ammatillista koulutusta toimia nuorten parissa. Kouluttajat  tuottavat koulutusta nuoriso-osastolle yhdessä laadittujen tavoitteiden mukaisesti.